Svět kávy
30. 05. 2019
Honey metoda zpracování kávy
Způsob zpracování kávy, který je šetrný k životnímu prostředí a výsledkem jsou vysušené kávové třešně připravené na svou další cestu.
více ⟶
29. 05. 2019
Cold drip - ledová filtrovaná káva
Ideální forma filtrované kávy v letních měsících. Skvělá a zase jiná chuť kávy, která vás pořádně nakopne. Na přípravu doporučujeme vaši oblíbenou arabiku.
více ⟶
20. 05. 2019
KAVE FOOTWEAR & Mr. Coffee
S lógrem do koše? Tak to tady neříkejte. V jedné z baťovských továren ve zlínském Svitu se rozohnily pece a pod značkou Kave Footwear zde vznikají zde ručně šité boty bez morální ...
více ⟶
18. 04. 2019
Suché zpracování kávy
Nejstarší a tradiční způsob zpracování kávy. Získáme vysušená zelená zrna zbavená třešně a dužiny, která jsou připravena na další cestu.
více ⟶
13. 04. 2019
Mokré zpracování kávy
Jeden z nejpoužívanějších způsobů zpracování kávových třešní za použití vody. Výsledkem jsou vysušená zelená kávová zrna, připravena na další dlouhou cestu. Mezi charakteristické ...
více ⟶
4. 04. 2019
El Salvador Finca Santa Matilde
Karamelová sladkost, vyvážená acidita, středně silné tělo, nádherné aroma. Skvělá volba na více použití. Tuto 100% arabiku si vychutnáte jak na espressu, tak jako jemnější kávu s ...
více ⟶
1. 04. 2019
Uganda Bugisu
Ačkoliv je tato káva z Afriky, kde se obvykle těšíme z ovocných káv s výraznější aciditou, je toto přesně ta výjimka potvrzující pravidlo. U této 100% arabiky vás osloví ...
více ⟶
1. 04. 2019
Nicaragua SHG Royal Momotombo
Potěší vás výrazné aroma, jiskrná acidita, lehká zemitost a mírná hořkost. Chuť je čistá a intenzivní. U této 100% arabiky oceníte odlišnou a specifickou chuť, kterou doporučujeme ...
více ⟶
1. 04. 2019
Honduras Marcala
Tmavěji pražená arabica s lehkou hořkostí vhodná na přípravu espressa. Tato krásně vyvážená káva s tóny oříšků má středně silné tělo a nádherné aroma. Acidita je velmi příjemná, ...
více ⟶
30. 03. 2019
Burundi Ngongomo Colline
Tato 100% arabika má výraznější chuť citrusových plodů, na filtrovaných kávách trochu silnější tělo a nezapomenutelnou chuť černého čaje. Osloví vás okouzlující aroma. Vyzkoušejte ...
více ⟶
26. 03. 2019
Bezkofeinová káva
Bezkofeinová káva tvoří 10 % z celkové produkce na světě. Ale víte vůbec, jakým způsobem káva bez kofeinu vzniká? Stručně a jednoduše popíšeme základní metody odstranění kofeinu z ...
více ⟶
26. 03. 2019
O zpracování kávy obecně
Souhrnné informace o tom, co se s kávovými třešněmi děje poté, co je farmáři sesbírají na farmě. Zpracování významným způsobem ovlivňuje chuť kávy a dává nám vědět, co od kávy ...
více ⟶